Goedkoop glasvezel internet is hét beste van het beste wat je kunt hebben. Zowel voor bedrijven als particulieren. Hele straten werden en worden opengehaald om glasvezel aan te leggen en je komt het steeds meer tegen. Maar wat is het nu precies?
Wat is glasvezel?
Glasvezel bestaat al ruim 50 jaar. Maar het gebruik van een glasvezelverbinding is pas echt opgekomen sinds de laatste 10 jaar. Eigenlijk zegt het woord het al: glasvezel is gemaakt van glas. Flinterdun glas, zo dun als één haartje. Net zoals je haar uit vezels bestaat, bestaat dit glas ook uit vezels. Dat verklaart de naam helemaal. Gegevens kunnen via dit glasvezel mega snel verwerkt worden. Vanaf de jaren ’90 werd glasvezel steeds meer gebruikt in de gewone kabelverbindingen. Sinds de laatste jaren kan je als bedrijf of particulier ook kiezen voor een glasvezelverbinding in plaats van een kabelverbinding.
Voordelen
De voordelen van goedkoop glasvezel internet, is dan ook de snelheid. Vaak duurt iets uploaden naar een website veel langer dan iets downloaden bij een website. Gemiddeld duurt dat 10 keer langer met een niet-glasvezelverbinding. Omdat de vezels van een glasvezelverbinding symmetrisch zijn, kan je via deze verbinding ook razendsnel uploaden. Ideaal als je veel vanuit de cloud werkt, als je vlogt, en dergelijke. Een derde voordeel is dat een glasvezelverbinding het minst aantal storingen heeft van alle internetverbindingen die er bestaan. Kabel, DSL en satellietverbindingen geven veel vaker problemen waardoor je niet verder kan met je werk. Met een glasvezelverbinding kun je niet alleen gebruik maken van het internet, maar via de glasvezelverbinding kan je ook telefoneren en televisie kijken. Door de grote hoeveelheid informatie en de snelheid die glasvezel aankan, krijg je geen haperingen als veel personen in je huishouden op hetzelfde moment internetten, telefoneren en televisie kijken, kortom alles in 1
Duur of goedkoop
Lange tijd was een glasvezelverbinding bijna niet te betalen. In het begin waren het dan ook alleen grote bedrijven die overgingen op glasvezel. Zij konden de investering ruimschoots terugverdienen door de sneller werkende computers en het lagere aantal storingen. Inmiddels raakt glasvezel meer en meer ingeburgerd. In veel gebieden is inmiddels glasvezel aangelegd en daardoor wordt een glasvezelverbinding voor steeds meer mensen een optie.